Mucogyne Inconfort intime, sécheresse, rapports douloureux

Mucogyne est un gel intime non hormonal à base d'acide hyaluronique, formulé pour restaurer la muqueuse vulvovaginale chez la femme, quel que soit son âge.

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een steringrediënt in de cosmetica. Het wordt geproduceerd in ons lichaam en speelt een belangrijke rol in het hydrateren en veerkrachtig houden van de huid. Voor gezichtsverzorging is dat belangrijk om fijne lijntjes te verminderen en de huid stevig en soepel te houden. Bij vaginale droogte zorgt hyaluronzuur voor een langdurige hydratatie van de vulvovaginale slijmvliezen.

Hyaluronzuur (ook bekend als natriumhyaluronaat) is een natuurlijke suiker (polysaccharide) die in onze huid en het bindweefsel voorkomt. Het kan maar liefst tot 1000 keer zijn eigen gewicht in water dragen en is daardoor een uitstekende vochtinbrenger. Hyaluronzuur is krachtig, maar ook zacht.

Hoewel het woord ‘zuur’ anders doet vermoeden, wordt de huid niet ontvet of gescrubd. Hyaluronzuur zorgt voor een langdurige en zachte hydratatie. Niet alleen wordt vocht beter opgenomen, maar vochtverlies wordt tegelijkertijd voorkomen.


Het hyaluronzuur in Mucogyne zorgt voor het behoud van de natuurlijke soepelheid en bevochtiging van het vulvovaginale slijmvlies. Mucogyne heeft ook een herstellende werking, bijvoorbeeld na een bevalling, een episiotomie (knip), radiotherapie of plaatselijke chirurgie. De slijmvliezen worden geleidelijk aan en langdurig gehydrateerd.

Wat is hyaluronzuur?
Scroll naar boven