Mucogyne Inconfort intime, sécheresse, rapports douloureux

Mucogyne est un gel intime non hormonal à base d'acide hyaluronique, formulé pour restaurer la muqueuse vulvovaginale chez la femme, quel que soit son âge.

MUCOGYNE GEL

MUCOGYNE® GEL
Intieme hydraterende gel

MUCOGYNE®, een niet-hormonale intieme gel op basis van liposomaal hyaluronzuur, die het vulvovaginale slijmvlies hydrateert, herstelt & bevochtigt

Intieme droogte?

MUCOGYNE, een niet-hormonale intieme gel op basis van liposomaal hyaluronzuur, die het vulvovaginale slijmvlies hydrateert, herstelt & bevochtigt.

MUCOGYNE is speciaal samengesteld om de fysiologische pH van de intieme zone te respecteren; Dankzij de niet-vette textuur loopt de intieme vochtinbrengende gel niet uit en vlekt hij niet. Voor een beter gebruikscomfort.

Samenstelling

Aqua, propyleenglycol, glycerine, gehydrogeneerde lecithine, carbomeer, ethylhexylglycerine, natriumhydroxide, hexamidinediiesethionaat, natriumhyaluronaat, dl-tocoferylacetaat, malva sylvestris-bloemextract, chamomilla recutita-bloemextract, tocoferol.

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een sleutelmolecuul van de extracellulaire matrix, aanwezig in de huid (dermis, epidermis) maar ook in veel andere weefsels, waaronder het vaginale slijmvlies. Hyaluronzuur kent vele toepassingen op medisch gebied (genezing, hydratatie) en esthetiek (dermale vulling).

De + : Hyaluronzuur met liposoom structuur heeft een langdurigere en diepere werking in het vulvo-vaginaal slijmvlies.

Source : *Nusgens BV. Hyaluronzuur & extracellulaire matrix: een primitief molecule? Ann Dermatol Venereol 2010; 137 (Suppl. 1): S3-8

Gebruiksadvies

In de context van vaginale droogheid als vochtinbrengende gel en/of als genezend middel :

Inwendig: Eén applicatie 2 tot 3 keer per week totdat de symptomen afnemen.

Uitwendig: Mogelijkheid om 1 tot 2 maal per dag 1 hazelnoot op de uitwendige intieme zone aanbrengen.

In het kader van lubricatie:
Een applicatie met of zonder de applicator op het moment van geslachtsgemeenschap. Mogelijkheid om de gel op het condoom aan te brengen.

FAQ

Nee. MUCOGYNE® Gel bevat geen hormonen.

MUCOGYNE® Gel kan worden gebruikt in combinatie met elke hormonale behandeling.

Wij raden aan uw arts of verloskundige om advies te vragen voordat u MUCOGYNE® Gel tijdens de zwangerschap gebruikt.

MUCOGYNE® Gel is geen behandeling voor schimmelinfecties. Wij raden u aan uw arts te raadplegen als u een schimmelinfectie heeft.

Nee, MUCOGYNE® gel bevat geen hormoonverstorende stoffen

Nee, MUCOGYNE®gel bevat geen parabenen

MUCOGYNE® gel mag niet worden bewaard bij temperaturen boven 30°C.

Ja, MUCOGYNE® Gel is compatibel met condooms.

MUCOGYNE® Gel moet worden bewaard tussen 5 en 30°C.

MUCOGYNE® Gel bevat geen dierlijke producten.

MUCOGYNE in de praktijk

MUCOGYNE® kan met elke hormonale behandeling worden gecombineerd.

Bij ernstige vaginale droogheid raden wij MUCOGYNE® Ovule aan; met een dosering van 1 ovule tweemaal per week gedurende 5 weken.

Voor een geval van milde tot matige vaginale droogheid, raden we de MUCOGYNE® Gel tube of unidosis aan, met een dosering van één applicatie 2 tot 3 keer per week.

Voor een geval van vulvaire droogheid, mild tot matig, raden wij MUCOGYNE® Gel tube of unidosis aan met een dosering van 1 tot 2 keer per dag in externe massage.

Voor genezingsproblemen: Voor interne laesies raden we MUCOGYNE® Ovules aan, met een dosering van 1 ovule per dag gedurende 10 dagen, voor externe laesies raden we MUCOGYNE® Gel-tube of unidosis aan, met een dosering van 1 applicatie 1 tot 2 keer / dag in externe massage .

Voor smeringsproblemen: raden we MUCOGYNE® Gel tube of unidosis aan, afhankelijk van uw behoeften.

Gereserveerd voor volwassenen. Vaginale weg. Wegwerpbaar. Niet doorslikken. Vermijd contact met de ogen. Buiten het bereik van kinderen houden. Was de handen grondig voor en na elk gebruik. Niet gebruiken in geval van allergie of overgevoeligheid voor één van de bestanddelen. Gebruik het product niet meer na de vervaldatum of als het beschadigd is. Vraag advies aan een gezondheidsprofessional voordat u MUCOGYNE Ovule gebruikt tijdens zwangerschap, menstruatie, in geval van vaginale infecties of als de symptomen aanhouden. MUCOGYNE Ovule is geen anticonceptiemiddel en kan worden gecombineerd met elke hormonale behandeling. Compatibel met condooms.

Dit medisch hulpmiddel is een gezondheidsproduct dat volgens deze verordening de CE-markering draagt ​​Lees de bijsluiter aandachtig.

Scroll naar boven